• Senior The School Day Girl DT Lathe
  • You are here:
  • Senior
  • The School Day

The School Day

The Senior Department is open from 7.30am and breakfast is available before school.

The pattern of the school day is as follows:

Time    

Activity

Duration

7.30

SCHOOL OPENS

 

8.00

Access to whole school.
Breakfast available.

 

8.25

Latest arrival time

 

8.35

REGISTRATION

5min

8.40 - 8.55

Assembly / form time 

15 min

8.55 - 9.45          

Lesson 1

50 min

9.45 - 10.35

Lesson 2

50 min

10.35 - 10.55

BREAK

20 min

10.55 - 11.45

Lesson 3

50 min

11.40 -12.30       

Lesson 4

50 min

12.35 - 1.10  

LUNCH

35 min

13.10 - 14.00

CLUBS/ACTIVITIES/SOME LESSONS

50 min

14.00 - 14.50

Lesson 5

50 min

14.50 - 15.40

Lesson 6

50 min

15.40 - 15.45

REGISTRATION & FORM TIME

5 min

15.45

End of School Day

 

15.45 - 18.00

Supervised study in Resources Centre
SCHOOL CLUBS/ACTIVITIES

 

16.00 - 21.00

“OPEN DOOR”
Community Sport & Education Programme
(Available for our own pupils & parents plus members of the local community)

 


At lunchtime there is a healthy choice of hot, cold and vegetarian dishes, sandwiches and salads available in the dining room. Particular dietary requirements are catered for. Girls in Year 11+ may bring a packed lunch if they prefer. A wide range of extra-curricular activities takes place during lunch break and after school. The Senior Department closes at 6.00pm.

 

 

Downloads

Filename Size  
Entrance to Senior School 2013 232 KB Download